Index biologiepaginaindex havo 4

ecologie biologie voor jou havo 4

 
info biologiepagina uitleg biologie oefenen biologie bestanden biologie computer pc les biologie

 

Computerles stikstofkringloop (Basisstof 6)

1

In deze computerles gaan we in 9 stappen proberen de kringloop van het element stikstof (N) te begrijpen. Dit gaan we doen m.b.v. enkele filmpjes, animaties en oefeningen. Werk deze telkens rustig door. Het belangrijkste is dat je de stikstofkringloop leert te begrijpen.

Op je (school)examen heb je het voordeel dat je de Binas mag gebruiken. Pak nu je Binas er bij en zoek daar de stikstofkringloop op. Vergelijk de info uit de animaties en filmpjes met je Binas, zodat je uiteindelijk deze afbeelding begrijpt!

 

 

2

 

Zet het geluid aan / een koptelefoon op en bekijk dit filmpje als intro:

 

 

 

3

Pittig filmpje? Geen probleem! Nijntje zal je proberen de stikstofkringloop veel eenvoudiger uit te leggen. Klik op Nijntje en je ziet het verhaal van "Nijntje en het nitraat"

nijntje en nitraat

 

 

4
Dit was de eenvoudige uitleg. Nu gaan we stap voor stap de stikstofkringloop bespreken in deze animatie. Lees rustig de animatie door, en vergelijk elke stap op welke manier deze terug komt in het schema van je Binas.

 

 

5
Als laatste uitleg bekijken we deze uitlegvideo over de stikstofkringloop. Zet je geluid aan / koptelefoon op. Na afloop van deze uitleg moeten alle stappen van de stikstofkringloop duidelijk zijn.

 

 

6
Maak deze invuloefening over de stikstofkringloop

 

 

7
Maak vervolgens deze oefening over de stikstofkringloop (als de animatie niet werkt open deze dan in een andere browser)

 

 

8

Maak deze toets over de stikstofkringloop. Gebruik je Binas en scoor tenminste 80%

Heb je nog moeite met de stikstofkringloop, herhaal dan stap 4 nog een keer.

 

 

 

9

Open nu deze animatie en zoek uit wat "groenbemesting" precies is.

Hier enkele oude examenvragen over de stikstofkringloop. De ultieme test om te kijken of je de stikstofkringloop begrijpt!