Biologie examen oefenen

Reanimeren

Hoe red je een leven?

Het zal je maar gebeuren. Tijdens de koffie krijgt je vader een hartstilstand. Het overkwam Ruben van 14. Doordat Ruben een reanimatietraining gehad heeft op school kon hij heldhaftig ingrijpen en kan zijn vader Ron (61) het nog navertellen. Hoe moet je reanimeren?

Wij leggen het je uit in de volgende stappen

reanimatie
reanimatie
reanimatie
reanimatie
reanimatie
reanimatie

 

Goed gedaan!

Nu weet je in ieder geval de juiste stappen. Als je de kans krijgt om eenreanimatiecursus te volgen of geven, grijp deze dan vooral al! Dan leer je de stappen ook uitte voeren.

Wil je meer informatie over reanimatietraining of een reanimatiecursus volgen? Kijk daneens op www.isavelives.nl of op de instagram @isavelives_games. Hier vind je een reanimatie-quiz, weetjes en nog veel meer

 

Onderstaande filmpjes sluiten aan bij het lespakket van isavelives.nl. Een lesprogramma waarbij leerlingen leren reanimeren met een speciaal ontwikkelde game. Voor meer informatie over dit lesprogramma kijk op:

isavelives.nl

1. Hoe werkt reanimeren met een AED?

Iemand moet gereanimeerd worden? Hoe gaat dit? Wat doet een AED precies?

2. 112 bellen: wat gebeurt er in de meldkamer?

Wat gebeurt er als jij 112 belt? In deze video gaan we langs bij de hoogste meldkamer van Nederland. Meldkamer centralist Claudia vertelt over haar werk en wat ze doet als ze een telefoontje krijgt over een hartstilstand.

3. De ambulance bij een hartstilstand

Zodra de meldkamer een telefoontje krijgt roepen zij de ambulance op om naar het slachtoffer te racen. In deze video leggen twee stoere ambulancebroeders uit hoe ze te werk gaan bij een hartstilstand.

4. Het ziekenhuis in na een hartstilstand

Als je bent opgepikt door de ambulance wordt je naar het ziekenhuis gebracht. In deze video wodt uitgelegd wat er gebeurt als iemand met een hartstilstand naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis wordt gebracht.