biologiepagina voor het oefenen van biologie

video biologie

 
contact met biologiepagina.nl

Video BioBits onderbouw Mens en Lichaam

Zenuwstelsel

Het centraal zenuwstelsel wordt gevormd door de hersenen en het ruggenmerg. Via de zenuwen is het centrale regelstelsel verbonden met alle delen van het lichaam.

In een animatie laten is te zien hoe het zenuwstelsel werkt. We volgen hoe prikkels van zintuigen via impulsen worden doorgegeven aan de hersenen, waar er nieuwe impulsen aangemaakt worden en teruggestuurd.

Veel mensen beginnen op steeds jongere leeftijd met het drinken van alcohol. Alcohol heeft van grote invloed op het zenuwstelsel. Wat is het effect van (overmatig) alcoholgebruik? En wat voor gevolgen kan dit hebben?

We volgen een jongere die zoveel drinkt dat ze in een coma raakt. Het verhaal is op gebaseerd op waargebeurde feiten, maar de jongeren en hun ouders worden door acteurs gespeeld. De rol van eerste hulpverleners, arts en psycholoog wordt door deskundigen gespeeld. In de klas kan naast overmatig alcoholgebruik ook besproken worden wat de negatieve gevolgen (in de toekomst) kunnen zijn van het plaatsen van beeldmateriaal op internet waarin je dronken bent. (Bron: schooltv)

Andere afleveringen van deze serie: